pa amb nutella

No vull aigualir la festa ni la gesta….però al mateix moment que en Jornet supera aquesta animalada d’ascensió al Sagarmāthā, embolcallada de projecte i altrament de patrocini, altres muntanyencs (turistes o no) han mort en les arestes que menen al mateix cim, metàfora d’alçada on, tot i el petit del punt geodèsic, hi queb suposo les més grans i primitives conductes humanes que ens han definit físicament i espiritualment d’ençà que pujar muntanyes va passar de ser quelcom absurd a ser un dels símbols de la postmodernitat on glossem als esportistes-herois en pantalles d’alta definició mentre berenem pa amb nutella.

El millor: saber explicar i escriure el que mou al Kilian a estimar la vida. Ser capaç de desequilibrar-se per imaginar escenaris nous, essent conscient que l’equilibri no era estar-se quiet, sinó més aviat gestionar uns continuus desequilibris, tot gosant imaginar-se, il•lusionar-se i preparar-se per a aquestes cabòries que també han estat en part les nostres.

El pitjor: que el respectem, però que patim per ell, perquè estimem aquest nano que jugava i juga encara a ser un cabirol, que dansa amb llibertat per terrenys abruptes, assumint riscos i acceptant-los, precisament per això, perquè la vida anava de pensar primer i prendre decisions després.

La lliçó: que el més important no és el cim, sinó el perquè fem muntanya.
El repte: saber aplicar en el nostre dia a dia el que hem après allà dalt.
La recompensa: una posta de sol, el fred d’una albada o els colors d’un crepuscle que mai sabrem si és l’últim, però que no ens importa si ens seguim desequilibrant.

kilian jornet

Anuncis

One thought on “pa amb nutella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s